Perşembe, Kasım 04, 2010

CRP ile başımız dert de

sonuç

Küçük adamımın pazartesi öğleden beri ateşi var.Birkaç gün öncesinden huzurluk ve iştahsızlık başlamıştı zaten.Pazartesi öğlen aradı babaannesi ateşi çıktı Erayın dedi. İbufen ve calpol dönüşümlü olarak vermeye başladık.

Kelimelerimizin arasına yeni bir kelime daha eklendi. Çıp(çöp).

-Eray yemek yer misin oğlum,bak ne güzel pişirmiş babaannen
-öğğğğ öğğğ çıpö çıpö at
-Eray bak muz sen çok seversin
-öğğğğ öğğğ çıpö çıpö at

Ne verirsek verelim öğğğğ öğğğ çıpö çıpö at diyor ağzına bir lokma koymuyor. 3-4 günde bir çocuk bu kadar mu süzülür, moralimiz çok bozuk.

Salı günü aferin vermeye başladık (hafif bir soğuk algınlığı ise iyi gelir düşüncesiyle) 8 saat arayla. Gündüz daha iyi ama gece ateşi çok çıkıyordu bizde dün doktorumuza gittik. Öncesinde aradım tüm randevular pazartesi gününe kadar dolu dediler asistanıyla görüştük randevulu hastalar bitince sizi alırız dedi bizde 16,00 gittik hastaneye.

O da ne birde randevusuz hasta sırası var ki oyy ki oyyy. Asistanı 6. sıradasınız dedi ama bu arada Erayın ilaç etkisini kaybedince ateşi tekrar çıkmaya başladı .Ateşini ölçtüler 38,5 .Doktora sorarak ateş düşürücü verdiler . Biz bekliyoruz ama Şükrü bey bize mutlaka kan tahlili verir acaba yaptırsak mı dedim asistanına.Yerinden kalkıp sormaya bile tenezzül etmeden aaa olur mu doktor bey önce görecek dedi. Ama 17,00 çıkacak ve yarın gelmeyecek diyorsunuz sonuçlar yetişmez ki dedim. Dediğim gibi önce doktor bey görecek dedi. Doktor bey ara ara çıkıp müşaade odasına gidiyor 15 dakika gelmiyor doğal olarak sıra hiç ilerlemiyor herkes iyice sabırsızlanıyor. 45 dakika sonra asistanı herkesin içinde dedi ki

-erayı müşaade odasına alalım
-yok biz böyle iyiyiz saolun
-yok yok biz erayı müşaadeye alalım
-hııı aslında gerek yok , neyse gidelim

 meğersem Eray ateşli diye kimseninde tepkisini almamak için acil hastaları tek tek müşaade odasına çekip doktor bey kontrol ediyormuş.Çünkü konferansı var ve 20,00 deki uçağa yetişmek için adam odadan odaya koşup duruyor.Sonra Erayı muayene etti.

-Annesi telaşlanacak birşey yok boğazı hafif kızarık
-ama ateşi hiç düşmüyor
-erayın crp ile geçmişini biliyordunuz keşke bir kan tahlili yaptırsaydınız gelir gelmez
-ama asistanınıza dedim önce doktorumuz görecek dedi
-sonuçta siz biliyorsunuz crp ile geçmişini ve tahlil vereceğimi içeri gelip bana sordursaydınız keşke, neyse sonuçlar çıkınca hemen bana telefon açın bence hiçç antibiyotik kullanmaya bile gerek olmayacak, sonuçlarında da birşey çıkacağını zannetmiyorum
-inşallah öyledir, bence yine crp delirdi ,çünkü ateş ilaç kullanmayınca düşmüyor, hatta kullansak bile az da olsa ateşimiz oluyor.

tahiller yapıldı, o kadar hastayı bırakıp çıkamadığı için tahlillerimiz yetişti, mutlaka antibiyotik kullanmak şart dedi, çünkü crp değerimiz yüksek çıktı, cuma günü sabah erkenden bekliyorum dedi.
alfasid(antibiyotik)
iburamin(ateş düşürü, ağrı kesici)
immuzinc(bağışıklık güçlendirici) verdi

Eray beş günlükken bugüne kadar tüm kontrollerini yaptırdığımız doktorumuz Eray PFAPA değil diyor üstüne basa basa. Ama Memorialdeki prof ise eraya PFAPA teşhisi koydu. Ateşi çıkınca çok düşündük kime gideceğimizi şaşırdık. Eşim ısrarla bence bir kere daha kendi doktorumuza götürelim dedi. Eğer antibiyotiği bitirdikten sonraki bir hafta 10 gün içinde ateşlenirse demek ki PFAPA kesin diyebileceğiz çünkü antibiyotik PFAPA da işe yaramıyor,işe yaramadığı içinde bir süre sonra ateş tekrar yeniliyor.Bakalım cuma gününki tahlillerde ne çıkacak, antibiyotik işe yarayacak mı, kafamız çok karışık, moralimiz ise çok bozuk. Bugünlerimize de şükürler olsun,Allah bugünlerimizi aratmasın.

sonuç1

6 yorum:

Deli Anne dedi ki...

amin, dilerim tez zamanda atlatır Eray.. sevgiler, kolaylıklar

Ayla dedi ki...

teşekkür ederim,inşallah tez zamanda atlatmasını umut ediyoruz.

Yunkabu dedi ki...

cok cok ama cok gecmis olsun kuzuma. op annesi onu abasinin yerine.

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar SevalHatice

ergin dedi ki...

erayın hastalığını okudum. geçmiş olsun. sonuç var mı? ne oldu. bizim çocuk da 3 yıldır aynı dertte. fpafa

Ayla dedi ki...

Ergin bey Eray Pfapa.. Bizim ataklarımız neyse ki seyreldi. İnşallah birkaç seneye kalmaz düzelir.
İnşallah sizin çocuğunuzda tez zamanda atlatır bu hastalığı, sağlıklı günler