Pazartesi, Mart 01, 2010

Patatesli Omlet

Resim çekme işine biraz daha zaman ayırmam lazım ama nasıl? Ev, iş ,çocuk derken o kadar az zamanım kalıyor ki, hatta zaman yetmiyor bile. Bu konuda zaten kabiliyetim yok ,madem bloga devam edeceğim vakit tez zamanda yaratılmalı.

Beğenerek takip ettiğim Devletşah'ın sitesinde mutlaka yapmalıyım dediğim tariflerden biride patatesli omletti. Patates ile yumurta bir araya gelip de hiç kötü sonuç çıktığını gördünüz mü ?İlk okuduğumda çiğden yapılınca patates nasıl pişecek diye düşünmüş olsamda kısık ateşte yapılınca ağızda dağılan çok güzel bir omlet çıkıyor,pazar kahvaltılarında favorilerimiz arasına girdi bile.Hem küçük prensimde bayıldı,yerken ağzını kocaman açıp ımmm diyor annesine bundan daha güzel bir mutluluk olur mu?

patatesli omlet

1 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta tereyağ (ben biraz sıvıyağ kullandım)
tuz (ben biraz da karabiber kullandım)

Yumurtayı kırıp çırpın,içine unu katıp tekrar çırpın,sonra rendelenen patatesi ve tuzu ekleyerek karıştırın.Sıvıyağı biraz kızdırdıktan sonra patatesli harcı tavaya (kapaklı olması lazım)döküp üstünü düzeltin. Her iki tarafı kızarana kadar kapağı kapalı şekilde ağır ateşte pişirin.

Not : Ben bu malzemeleri iki katına çıkararak geniş bir tavada yaptım,dikkat edilecek konu patateslerin çiğ kalmaması için gerçekten ağır ateşte ve ağzı kapalı şekilde pişirilmesi.

4 yorum:

Özlem dedi ki...

Ben de çok severim bu ikiliyi ama ben patatesleri küp küp doğrayıp kızartıp öyle yapardım bu omleti, bu şekilde çiğden denememiştim, sanki biraz Röşti havası. Resimden ne lezzetli bişey olduğu anlaşılıyo, ellerine sağlık

Ayla dedi ki...

Teşekkür ederim yorumunuz için, evet baktımda internetten röşti tarzına görüntü olarak benziyor.

ÖZLEMCE dedi ki...

bu güzel sitenin bende takipçisiyim artık :))
senıde benım bloguma davet edıyorum :)) beklerim

Ayla dedi ki...

Özlemce hoşgeldin bloguma,tabiki en yakın zamanda gezeceğim...